Головна » 2017 » Листопад » 30 » День писемності
11:58
День писемності

  9 листопада – День писемності і української мови

         Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.

   Тож саме над цим і працюють вчителі-словесники Перебиковецької ЗОШ І –ІІІ ступенів . Вже стало доброю традицією в навчальному закладі проводити предметні тижні і декади. На початку листопада в школі була проведена декада української мови та літератури.

 

 

« Мово наша мово, мово калинова…»

    Саме під таким девізом був проведена декада.   Традиційно приурочена вона Дню української писемності та мови – святу, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора –Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

     В рамках предметної декади  було проведено  лінійку «Живи і мужай українське слово», на якій семикласники познайомили школярів із історією та особливостями відзначення Дня української писемності та мови в нашій країні.

Учні школи взяли активну участь у виготовленні стінгазет.

  Дієву допомогу вчителям у підготовці та проведенні заходу надала шкільний бібліотекар Ю.А. Турсінова. Вона підготувала цікаву виставку книжок  «Як парость виноградної лози плекайте мову…»

 

Учні старших класів взяли участь у написанні Всеукраїнського радіо -диктанту національної єдності.

Як продовження Тижня української мови став І етап (шкільний) Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика. Цей конкурс є вже традиційним у навчальному закладі. Нинішнього року в конкурсі взяло участь більше 30 юних мовознавців.

 

Для учнів 7-х класів було проведено філологічне свято-гра. У мовних конкурсах взяли участь команди «Сміливці» та «Розумники». Учні весело відповідали на запитання конкурсів «Мовне асорті», «Доповни прислів’я», «Друзі мови», «Одним словом», «Вірю-не вірю», «Що означають фразеологізми». По-справжньому була цікавою боротьба капітанів команд – Тетяни Ціпемуки та Віталія Пилипчука.

Закінчилася декада святом рідної мови  «О мово рідна! Слово рідне!» .  Школярі залюбки читали вірші про мову, закликали берегти та примножувати традиції наших предків.

Учениці 7 класу Бучек Аліна та Евеліна, Сандюк Наташа супроводжували відео презентацію майстерною грою на скрипках.

Змістовним і цікавим видалось свято.

 

Категорія: Шкільні заходи | Переглядів: 269 | Додав: belyi-i | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: